MJERE ZABRANE IZLAZAKA KORISNIKA IZVAN DOMA
KAO I POSJETE KORISNICIMA, OSTAJU NA SNAZI
DOK STOŽER CIVILNE ZAŠTITE NE DONESE NOVU ODLUKU


PREMA ODLUCI STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE, DONESENE DANA 23.11.2020.

ZABRANJUJU SE IZLASCI KORISNIKA IZ DOMA I POSJETE KORISNICIMA DO 31.12.2020.


ZBOG PRUŽANJA USLUGA PO POSEBNIM EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA I PROTOKOLIMA
INFORMACIJE O KORISNICIMA DOMA (lokacija Klaićeva 10) MOGU SE DOBITI

radnim danom od 10 – 12 sati na telefone:
01/ 4924 146     01/ 4924 147
01/ 4924 154     01/ 4924 158
subotom i nedjeljom od 12 – 13 sati na telefon:
091 /4924 115

VAŽNE OBAVIJESTI


AKTUALNOSTI

Multimedijska čestitka

Povodom predstojećih blagdana, pripremili smo i multimedijsku čestitku za sve korisnike, članove obitelji, zaposlenike i naše suradnike.

Dom Centar primio donaciju tableta

Dom za starije osobe Centar primio je donaciju tableta s neograničenim pristupom internetu od strane Hrvatskog telekoma. U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, Hrvatski telekom je pokrenuo program digitalne edukacije starijih osoba, povodom koje su i uručene ove donacije.

Crveni nosovi

Klaunovi doktori redovito provode svoju terapiju smijehom korisnicima Doma. Ograničenjima osobnog kontakta korisnicima doskočili su Zoom pozivima ..

Putopisna predavanja

U Domu Centar imamo višegodišnju tradiciju organiziranja putopisnih predavanja za korisnike. Pandemija nas je isprva omela u nastavku istog, no ipak smo se uspjeli prilagoditi, najviše zbog dobre volje dvije divne studentice Pravnog fakulteta – Lucije Slukan i Ane Sever.

Natječaj za radna mjesta

1. Njegovatelj/ica – 2 izvršitelja/ice
2. Čistač/ica– 1 izvršitelj/ica
3. Medicinska sestra/tehničar – 2 izvršitelja/ice

Roštiljada

U petak, 9. listopada, iskoristili smo, na našu radost, ljetni, jesenski dan za uživanje i druženje u prelijepom, domskom parku. Uz odličan roštilj, tople napitke i zabavu za sve i svakoga, ušli smo u predstojeći, kišni vikend.

72  sata bez kompromisa

Još jedna u nizu humanitarnih akcija mladih i pouzdanih volontera SKAC-a, privedena je dana, 16. listopada svome kraju.

Međunarodni dan starijih osoba 2020. godine

Za korisnike Programa podrške u lokalnoj zajednici Gerontološki centar organizirana je Virtualna vježbaonica, e-vježbe medicinske gimnastike s fizioterapeutkinjom. Nakon višemjesečne pauze od rekreativnih vježbi koje su se do pandemije održavale u mjesnim samoupravama, ovako su se na kratko uključili i aktivirali naši tzv. „vanjski korisnici“.

Europski tjedan mobilnosti 2020.

Obilježavajući Europski tjedan mobilnosti od 16. do 22. rujna, Dom Centar je organizirao različite rekreativne aktivnosti za domske korisnike.

Crveni nosovi

Sunčani jesenji dan svojom pjesmom i svirkom dodatno je uljepšala posjeta Crvenih nosova.

Dobra vijest!

Dana 10.07.2020. Dom za starije Centar je privukao veliku pažnju i interes medija i šire javnosti nakon objave da je nekoliko radnika Doma pozitivno na Covid 19.

Izbori 2020.

Korisnicima Doma za starije osobe Centar bilo je omogućeno glasovanje na parlamentarnim izborima. Sam Dom je bio organiziran kao posebno biračko mjesto, te su svi korisnici koji su to prethodno najavili mogli ostvariti glasačko pravo unutar ustanove.

Stoti rođendan Petra Čičića

U subotu, 20.06.2020. smo s osobitim veseljem, ali i strogim mjerama obrane od korona virusa, proslavili stoti rođendan korisnika Doma, g. Petra Čičića. Petar Čičić rođen je u Hrvatskoj Kostajnici, 20. lipnja 1920.god. od majke Eve i oca Roka, gdje je i živio do dolaska u naš Dom, u rujnu 2013.godine.

Posjeta Gradonačelnika Domu

Nakon uspješno proživljene socijalne izolacije, tijekom „vladavine“ korona virusa, Dom za starije osobe Centar posjetio je gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić

KONTAKT

Adresa: Klaićeva 10, ZAGREB
Tel: +385 01 49 24 100 (centrala)
Fax: +385 01 49 24 160
E-mail: dom.centar@zg.t-com.hr

LOKACIJA CRNATKOVA

Adresa: Crnatkova 14, ZAGREB
Kontakt – socijalna radnica:
Tel: +385 01 63 84 330
Fax: +385 01 63 84 330
E-mail: dom.centar@zg.t-com.hr

POTREBA ZA
RADNICIMA

Zbog učestalih potreba za zapošljavanjem njegovateljica, pomoćnih radnika u kuhinji, pralja i čistačica pozivamo zainteresirane osobe da svoju otvorenu ponudu dostave na adresu Doma za starije osobe Centar.

Kontakt na:
tel: 01/49-24-142
tel: 01/49-24-142

BRZE POVEZNICESkip to content
IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI
Dom za starije osobe "Centar" obvezan je osigurati pristupačnost svoje mrežne lokacije u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 017/2019). Ova Izjava o digitalnoj pristupačnosti primjenjuje se na mrežnu lokaciju www.dom-centar.hr.
STATUS USKLAĐENOSTI
Ova mrežna lokacija je potpuno usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora.
POVRATNE INFORMACIJE I KONTAKT
Eventualne primjedbe na pristupačnost stranice ili upiti vezani uz informacije i sadržaje koji nisu pokriveni opsegom primjene Zakona o pristupačnosti mogu se uputiti Službeniku za informiranje Doma za starije osobe "Centar".
INSPEKCIJSKI NADZOR
Nadzor nad provedbom Zakona obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.