Posjeta iz Republike Koreje

Posjeta iz Republike Koreje

Protekli petak, 21.06.2016. posjetili su nas gosti  iz Republike Koreje, iz grada  Gunpo-a. Nakon razmjene informacija o uslugama doma, te funkcioniranju sustava socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj i Republici Koreji.  Naše daleke goste  posebno se dojmilo druženje u parku Doma, te su u ugodnom ambijentu nastavili druženje  s našim korisnicima razmjenjujući  iskustva i dojmove o našoj zemlji  i posjeti.

ZADNJE OBJAVE

Mobilni tim: Dolaze u starački dom pa tamo popravljaju zube

Mobilni specijalistički geronto-stomatološki tim iz Stomatološke poliklinike Zagreb, koji se sastoji od stomatologa, medicinske sestra i vozača, redovno obilazi korisnike Doma Centar. Problem oralnog zdravlja često je prisutan kod osoba starije životne dobi, a ovim pristupom je i slabo pokretnim i nepokretnim korisnicima pružena mogućnost dobivanja oralne medicinske skrbi. Ovaj hvale vrijedan projekt financira Grad Zagreb, a u cilju je da zaživi i na nacionalnoj razini.

Više o tome možete pročitati OVDJE.

ZADNJE OBJAVE

Edukacija: „Gubitak i žalovanje pomagača u skrbi o starijim osobama“

Dom za starije osobe Centar u suradnji sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom organizira dvodnevnu edukaciju pod nazivom „Gubitak i žalovanje pomagača u skrbi o starijim osobama“.

Edukacija će se održati dana 06. i 07. lipnja, 2019. godine od 09.00 do 15.00 sati u prostorijama Doma za starije osobe Centar, Zagreb, na lokaciji Crnatkova 14.

U edukaciji će sudjelovati radnici Domova za starije osobe Centar, Sv. Josip, Trnje i Ksaver koji se u svojem radu susreću sa gubicima, traumama i procesom žalovanja (socijalni radnici, medicinske sestre, njegovateljice, fizioterapeuti, gerontodomaćice…).

Voditeljica edukacije je Zdenka Pantić, prof.psihologije i psihoterapeut.

Za sva eventualna pitanja možete se obratiti  Voditeljici odjela socijalnog rada:

Melanija Paradi, mag.act.soc.
Tel: 4924-154
Mob: 099/73 22 633

ZADNJE OBJAVE

Hrvatska volontira

Hrvatska volontira

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira, koja se već tradicionalno održava devetu godinu za redom, posjetili su nas volonteri, zaposlenici tvrtke PricewaterhouseCoopers d.o.o., Janaf d.d. i Volonterskog centra Zagreb te odradili volontersku akciju u domskom parku nakon koje je vanjski prostor postao još ugodniji za boravak korisnika.

Akciji je prethodio bogat volonterski doručak, u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, u kojem su uživali korisnici Doma, a koji je uz popratni program bio sjajan uvod u radnu akciju.

Volonteri  nam omogućuju bolju i snažniju povezanost sa lokalnom zajednicom te su od velikog značaja za našu ustanovu.

ZADNJE OBJAVE

Pravo doba – Sajam za zrele generacije

Pravo doba – Sajam za zrele generacije

Korisnici i djelatnici Doma i Gerontološkog Centra i ovaj put su , petu godinu zaredom, aktivno sudjelovali na sajmu „Pravo doba“  – sajmu za zrele generacije, koji se održavao od 16. do 18. svibnja na Zagrebačkom velesajmu.

Naši korisnici nastupili su u modnoj reviji koja je organizirana u suradnji sa UMAH-om. Tom prigodom predstavili su svečanu i sportsku elegantnu odjeću uz modne dodatke: šešire i kape Salona Kobali.

Posjetitelje sajma zabavio je i atraktivan nastup korisnica  Gerontološkog centra Doma Centar, koje su izvele plesnu točku  pod nazivom  „Cha cha cha“ . Uz uživanje u plesnim i  modnim nastupima, posjetitelji su se mogli priključiti i  našoj kreativnoj radionici izrade slika Tomago tehnikom (Tehnika izrade slika sušenim laticama cvijeća), pod stručnim vođenjem, volonterke, gđe Marije Igaly.

ZADNJE OBJAVE

Proslavljen blagdan Sv. Leopolda Bogdana Mandića – zaštitnika Doma

Proslavljen blagdan Sv. Leopolda Bogdana Mandića – zaštitnika Doma

U nedjelju, 12.05.2019. proslavili smo blagdan Sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Doma. Misno slavlje predvodili su svećenici Zagrebačke nadbiskupije i Župe Sv. Blaža zajedno sa zborom župe pod vodstvom g. Brausa.

Dan 12. svibnja je i Međunarodni dan sestrinstva, a kojom prigodom smo čestitali i iskazali zahvalnost našim medicinskim sestrama, za njihov požrtvovni rad i doprinos u skrbi za korisnike Doma.

Posebno smo sretni zbog odaziva članova obitelji koji su zajedno sa svojim roditeljima, bakama, djedovima i prijateljima, a našim korisnicima prisustvovali programu i domjenku, te kroz zajedničko druženje obilježili Dan obitelji. Svojim dolaskom učinili su ovaj Dan svečanijim i veselijim, te pokazali važnost zajedništva i obitelji.

Glazbeni program obogatili su svojim šansonama gđa. Kostadinka Velkovska i g. Toni Eterović.

 

ZADNJE OBJAVE
Najbolji u pjevanju

Najbolji u pjevanju

Na 23. među domskom natjecanju u pjevanju, u Domu za starije osobe Dubrava, između dvanaest predstavnika Domova za starije osobe, upravo naši predstavnici su osvojili prvo mjesto.

Mirjana Beba Božić i Pavao Antolić, uz klavirsku pratnju prof. Lobela Filipića, zajedno su otpjevali pjesmu Za jedan časak radosti, i uvjerili dvanaestočlani ocjenjivački žiri, da su najbolji.

Čestitamo im i ponosimo se.

ZADNJE OBJAVE

Proslava Dana sv. Leopolda, zaštitnika Doma, Dana obitelji i Dana sestrinstva

Proslava Dana sv. Leopolda, zaštitnika Doma, Dana obitelji i Dana sestrinstva

Proslava Dana sv.Leopolda, zaštitnika Doma, Dana obitelji i Dana sestrinstva, održati će se u nedjelju, 12. svibnja 2019.,u Domu Centar, Klaićeva 10, Zagreb, prema slijedećem programu:

15:30 – doček uzvanika
16:00 – molitva, procesija,misno slavlje
17:15 – prigodne čestitke povodom Dana obitelji i Dana sestrinstva
17:30 – prigodni glazbeni program
18:00 – domjenak

Ravnateljica:
Štefica Karačić, dipl. soc. radnica

ZADNJE OBJAVE

Travanjski susreti Vesna Parun

Travanjski susreti Vesna Parun

I ove godine, u našem Domu, održani su,  šesti po redu, među domski susreti pjesnika i recitatora zagrebačkih domova za starije osobe. Sve je bilo u znaku travnja i u znaku najveće hrvatske pjesnikinje Vesne Parun. Stručni žiri, u sastavu: Vera Vujović,  pjesnikinja, Marijana Rogić Bocchetti, prof. jezika i Ana Kvrgić, glumica, imale su težak zadatak, da među mnoštvom uspješnih pjesnika i recitatora treće životne dobi, izaberu one, malo uspješnije od drugih. Ove godine, to su bili predstavnici Domova: Sv. Ana i Trešnjevka. Čestitamo!

ZADNJE OBJAVE