Predavanje o skrbi o osobama oboljelim od demencije

pro. 6, 2016

Pozivamo osobe starije životne dobi i članove njihovih obitelji na predavanje o skrbi o osobama oboljelim od demencije, koje će se održati u Domu za starije osobe Centar, Crnatkova 14 u četvrtak, 8.12.2016. u 10:00 sati!

Predavanje je sastavni dio projektnih aktivnosti „Kluba za starije osobe Doma Centar“, projekta financijski podržanog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

ZADNJE OBJAVE

Svjetski dan plesa

Dom Centar je danas bio prava „Amerika u malom“, zahvaljujući francuskom plesaču i koreografu Jean-Georgesu Noverreu i našem Džimiju Staniću, uz čiju melodiju „Zagreb Amerika u malom“, smo, plešući u procvalom domskom parku proslavili Svjetski dan plesa.

Virtualni domski susreti

7. Travanjski susreti Vesna Parun, po prvi puta su, od početka pandemije, makar virtualno okupili sve gradske domove.

Jazz koncert

Al Sitar trio, kojeg čine Allan Sitar na pianu/vokal, Vjekoslav Crljen na kontrabasu i Mladen Morač na bubnjevima, gotovo sat i pol vremena svirao je jazz standarde, bossa-nova, soul, bluesa i najljepše balade.

Skip to content
IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI
Dom za starije osobe "Centar" nastoji svoje mrežne stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 17/19; dalje u tekstu: Zakon o pristupačnosti) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327, 2.12.2016.). Ova Izjava o digitalnoj pristupačnosti primjenjuje se na mrežnu lokaciju www.dom-centar.hr.
STUPANJ USKLAĐENOSTI
Instalacijom opcija za promjenu veličine i vrste fonta, promjenu kontrasta i promjenu boje pozadine izvršena je početna prilagodba mrežnog sjedišta dom-centar.hr u skladu sa Zakonom o pristupačnosti. Mrežno sjedište dom-centar.hr djelomično je usklađeno sa Zakonom zbog neusklađenosti koje su navedene u nastavku.
NEPRISTUPAČAN SADRŽAJ
- tekst nije u potpunosti poravnan po lijevoj margini,
- pojedine .pdf datoteke sadržane u objavama nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata,
- dio slika i datoteka nema prikladan tekstualni opis (alt tekst),
- pojedine vrste datoteka ( .doc, .xls) dostupne su isključivo kao datoteke za preuzimanje,
- izbornici s poveznicom se otvaraju prelaskom umjesto klikom,
- nije moguće u potpunosti kretanje kroz sadržaj stranice tipkovnicom.
POVRATNE INFORMACIJE I KONTAKT
Eventualne primjedbe na pristupačnost stranice ili upiti vezani uz informacije i sadržaje koji nisu pokriveni opsegom primjene Zakona o pristupačnosti mogu se uputiti Službeniku za informiranje Doma za starije osobe "Centar".
INSPEKCIJSKI NADZOR
Nadzor nad provedbom Zakona obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.