CRNATKOVA 14

Dragi sugrađani, posjetitelji naše web-stranice i svi drugi,

ukoliko imate potrebu dobiti informacije o smještaju u dom, o životu u domu, ili o drugim za vas važnim pitanjima, a vezano je za boravak u domu i skrb o starijim osobama, pozivamo vas da nas kontaktirate, radi razgovora, savjeta ili uputa, koje možete dobiti:

  • svaki radni dan od 7- 15 sati, osim utorka od 10 – 18 sati 
  • dežurstvo svake prve subote u mjesecu od 8 – 12 sati
  • u uredu socijalne službe,
  • na telefon: 01 63 84 330

Dom Centar, na lokaciji Crnatkova 14, pruža usluge smještaja za 106 korisnika, od kojih 22 mjesta na stambenom odjelu, te 84 mjesta na odjelu za pojačanu njegu. Stambeni odjel nalazi se na četvrtom katu zgrade i sastoji se od 10 soba (dvokrevetne i trokrevetne). Odjel pojačane njege nalazi se na 1, 2 i 3 katu zgrade, te se sastoji od 25 soba (dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne).

U sklopu smještaja, korisnicima se pružaju usluge prehrane, njege, brige o zdravlju, fizikalne terapije, održavanje higijene prostora, pranje osobnog i posteljnog rublja, socijalnog rada, radne okupacije, psihosocijalne podrške, ovisno o potrebama i izboru korisnika.

Usluge se korisnicima pružaju prema I, II, III i IV stupnju, ovisno o njihovim potrebama i psiho fizičkom statusu.

Za što ugodniji i kvalitetniji život korisnika u Domu, u prizemlju Doma nalazi se novo uređen, prostor (90-tak m2), sa dnevnim boravkom, kuhinjom, kupaonicom i jednom sobom. Dnevni boravak lijepo je uređen, multifunkcionalan, namijenjen za razne aktivnosti i druženja domskih i vanjskih korisnika, te održavanje seminara i edukacija. Radionice zdrave hrane, društvene igre, tečaj engleskog jezika, grupe dosjećanja, tjedne kronike, kreativne radionice, koncerti i sl., samo su neke od akivnosti koje se tamo održavaju.

U dvorištu Doma, nalazi se mali, a li novo uređen park sa nadstrešnicom i klupama za sjedenje, te višenamjenskom spravom za vježbanje. Park se nalazi iza doma, u mirnom okruženju, te je pogodan za ugodan boravak korisnika na otvorenom.

U Dom se korisnici mogu smjestiti temeljem Ugovora o smještaju i temeljem rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb.

Cijene smještaja u Crnatkovoj, prihvatljive su i za građane slabijeg imovinskog statusa.

Početkom prošle godine na započeli započeli smo prenamjenu prostora na II katu objekta u Crnatkovoj kako bi našim korisnicima oboljelim od demencije osigurali adekvatne uvjete i skrb u skladu s njihovim potrebama.

KONTAKT

Adresa: Klaićeva 10, ZAGREB
Tel: +385 01 49 24 100 (centrala)
Fax: +385 01 49 24 160
E-mail: dom.centar@zg.t-com.hr


LOKACIJA CRNATKOVA

Adresa: Crnatkova 14, ZAGREB
Kontakt – socijalna radnica:
Tel: +385 01 63 84 330
Fax: +385 01 63 84 330
E-mail: dom.centar@zg.t-com.hr


Skip to content
IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI
Dom za starije osobe "Centar" obvezan je osigurati pristupačnost svoje mrežne lokacije u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 017/2019). Ova Izjava o digitalnoj pristupačnosti primjenjuje se na mrežnu lokaciju www.dom-centar.hr.
STATUS USKLAĐENOSTI
Ova mrežna lokacija je potpuno usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora.
POVRATNE INFORMACIJE I KONTAKT
Eventualne primjedbe na pristupačnost stranice ili upiti vezani uz informacije i sadržaje koji nisu pokriveni opsegom primjene Zakona o pristupačnosti mogu se uputiti Službeniku za informiranje Doma za starije osobe "Centar".
INSPEKCIJSKI NADZOR
Nadzor nad provedbom Zakona obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.